DERS KAYITLARI HAKKINDA!

DERS KAYITLARINDA

YAPILMASI VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ders Kayıtları İş Akışı için Tıklayınız.

• Ders Kayıt Tarihleri 13 – 21 Eylül tarihleri arasında yapılacak olup,22 – 24 Eylül tarihlerinde Ders Ekle/Sil yapılacaktır
  • Ders Ekle/Sil yapabilmek için Ders Kaydı Yapmış olunması gerekir.
  • Yeni Kayıt olan öğrenciler öncelikle https://obisis.kayseri.edu.tr/ adresinden “Şifremi Bilmiyorum” butonunu tıklayarak öğrencilik süresince kullanacakları kişisel sayfalarına erişim sağlayabilirler.
  • Öğrenci Numarasını bilmeyen öğrenciler yine OBİSİS üzerinden öğrenebilirler, Öğrenci Belgesi alabilirler.
  • Bu sayfada atanan/atanacak olan danışmanı görebilir ders seçimleri dâhil birçok konuda danışman ile irtibata geçebilirler.
  • Bu sayfada “Ders Seçme” sekmesinden ders seçebilir danışman onayına gönderebilirler.
  • Bu sayfadan saydırmak istedikleri dersi ekleyip intibak komisyonuna sunabilirler.
  • Ders kaydı yaparken ders programınızdaki dersleri göz önünde bulundurarak ders seçmelidirler.
  • Zorunlu derslerin hepsi dâhil ortalama 5 ders seçmelidirler.
  • Seçilen her ders başarılmak zorundadır.
  • Ders döneminde (Güz-Bahar) aynı öğretim üyesinden en fazla 4 ders alabilirler.
  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri (Güz) ve Anabilim Dalı Semineri (Bahar) derslerini almak zorundadırlar.

Tez Dönemi Ders Kayıtları Hakkında!

• Tez Döneminde Olan Öğrenciler Birinci Dönem “Tez Çalışması 1” ve “Uzmanlık Alan Dersi 1” derslerini, İkinci dönem ise “Tez Çalışması 2” ve “Uzmanlık Alan Dersi 2” derslerini seçmelidirler.
  • Tez Döneminde olan öğrenciler üçüncü dönemde iseler yani “Tez Çalışması 1” ve “Uzmanlık Alan Dersi 1” derslerini ve de “Tez Çalışması 2” ve “Uzmanlık Alan Dersi 2” derslerini seçmişler ise Tekrar Üçüncü Dönemde “Tez Çalışması 1” ve “Uzmanlık Alan Dersi 1” Derslerini Seçebilirler. Bu seçim esnasında sistemin vereceği uyarıyı (Seçmiş Olduğunuz Dersi Tekrar Seçmek İstiyorsunuz) “Tamam” Butonuna tıklayarak devam edebilirler.
  • Doktora Ders Dönemini Tamamlayan Öğrenciler, ders seçiminde Doktora butonuna tıklayıp “Doktora Yeterlilik Sınavına Hazırlanıyorum” tikini seçerek ders kayıt süreci tamamlayabilirler.
  • Doktora Yeterlilik Sınavını Geçen Öğrenciler, ders seçiminde Doktora butonuna tıklayıp “Doktora Tez İzleme Komite Sınavına Hazırlanıyorum” seçeneğini tıklayarak süreci tamamlayabilirler.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programında Ders Dönemini Tamamlayan Öğrenciler, “Dönem Projesi” dersini seçmelidirler.

Harç Ödemeleri Hakkında!

• Harç ödemeleri ders kayıt süresince yapılabilmektedir.Dersler seçildikten sonra Halk Bank şubelerinden T.C. numaraları ve/veya Öğrenci Numaraları ile ve/veya İnternet Bankacılığı ile harç ödemeleri yapılabilir.
  • Azami Süreyi Aşan Öğrenciler, Başka bir Yükseköğretim Kurumunda kaydı bulunanlar ve “Tezsiz Yüksek Lisans” Öğrencileri OBİSİS sayfanızda görülen miktarın ödemesini yapacaklardır.
  • Kalmış olduğunuz dersin yerine başka bir ders almak isterseniz veya kalmış olduğunuz ders bu dönem açılmamış ise Danışmanınız ile irtibata geçmelisiniz.
  • Ders kaydını başarı ile tamamlayan öğrenciler, Danışman Onayına Göndererek süreci tamamlanmış olurlar.
  • OBİSİS Programında Danışmanı Görünmeyen Öğrenciler OBİSİS sayfalarındaki derslerden ortalama 5 ders seçerek ve danışman onayına göndererek ders kayıt işlemlerini tamamlayabilirler. Danışmanlar tanımlandıktan sonra süre geçse dahi onaylanır.

“2021/2022 Güz Yarıyılında Öğrencilerimize Sağlık ve Başarılar Dileriz.”

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü