DERS KAYITLARI HAKKINDA!

DERS KAYITLARINDA

YAPILMASI VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ders Kayıtları İş Akışı için Tıklayınız.

• Ders Kayıt Tarihleri 31 Ocak – 08 Şubat tarihleri arasında yapılacaktır. Yine bu tarihlerde ders kaydı yapıldıktan sonra Halk Bank Şubelerinden OBİSİS’te görünen harç ücreti yatırılacaktır.
  • Başka bir programa kaydı bulunanlardan da (açık öğretim ve/veya farklı lisansüstü programlar) kaydını sildirmediği sürece azami süre hakkı bulunsa dahi harç ücreti görünecektir.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında ders kaydı yapıp sistemde görünen ücreti yatıranlar, ders kayıt tarihlerinden sonra kaydını sildirip yatırılan ücreti geri talep edemezler.
  • 09 – 11 Şubat tarihlerinde Ders Ekle/Sil yapılacaktır.
  • Ders Ekle/Sil yapabilmek için Ders Kaydı Yapmış olunması gerekir.
  • OBİSİS sayfasından “Ders Seçme” sekmesinden ders seçebilir danışman onayına gönderebilirler.
  • Bu sayfadan saydırmak istedikleri dersi ekleyip intibak komisyonuna sunabilirler.
  • Ders kaydı yaparken ders programınızdaki dersleri göz önünde bulundurarak ders seçmelidirler.
  • Zorunlu derslerin hepsi dâhil ortalama 5 ders seçmelidirler.
  • Seçilen her ders başarılmak zorundadır.
  • Ders döneminde (Güz-Bahar) aynı öğretim üyesinden en fazla 4 ders alabilirler.
  • Bilimsel Araştırma Yöntemleri (Güz) ve Anabilim Dalı Semineri (Bahar) derslerini almak zorundadırlar.

Tez Dönemi Ders Kayıtları Hakkında!

• Tez Döneminde Olan Öğrenciler Güz Döneminde “Tez Çalışması 1” ve “Uzmanlık Alan Dersi 1” derslerini, Bahar döneminde ise “Tez Çalışması 2” ve “Uzmanlık Alan Dersi 2” derslerini seçmelidirler.
  • Tez Döneminde olan öğrenciler üçüncü dönemde iseler yani “Tez Çalışması 1” ve “Uzmanlık Alan Dersi 1” derslerini ve de “Tez Çalışması 2” ve “Uzmanlık Alan Dersi 2” derslerini seçmişler ise Tekrar Üçüncü Dönemde “Tez Çalışması 1” ve “Uzmanlık Alan Dersi 1” Derslerini Seçebilirler. Bu seçim esnasında sistemin vereceği uyarıyı (Seçmiş Olduğunuz Dersi Tekrar Seçmek İstiyorsunuz) “Tamam” Butonuna tıklayarak devam edebilirler.
  • Doktora Ders Dönemini Tamamlayan Öğrenciler, ders seçiminde Doktora butonuna tıklayıp “Doktora Yeterlilik Sınavına Hazırlanıyorum” tikini seçerek ders kayıt süreci tamamlayabilirler.
  • Doktora Yeterlilik Sınavını Geçen Öğrenciler, ders seçiminde Doktora butonuna tıklayıp “Doktora Tez İzleme Komite Sınavına Hazırlanıyorum” seçeneğini tıklayarak süreci tamamlayabilirler.
  • Tezsiz Yüksek Lisans Programında Ders Dönemini Tamamlayan Öğrenciler, “Dönem Projesi” dersini seçmelidirler.

Harç Ödemeleri Hakkında!

• Harç ödemeleri ders kayıt süresince yapılabilmektedir.
  • Dersler seçildikten sonra Halk Bank şubelerinden T.C. numaraları ve/veya Öğrenci Numaraları ile ve/veya İnternet Bankacılığı ile harç ödemeleri yapılabilir.
  • Azami Süreyi Aşan Öğrenciler, Başka bir Yükseköğretim Kurumunda kaydı bulunanlar ve “Tezsiz Yüksek Lisans” Öğrencileri OBİSİS sayfanızda görülen miktarın ödemesini yapacaklardır.
  • Kalmış olduğunuz dersin yerine başka bir ders almak isterseniz veya kalmış olduğunuz ders bu dönem açılmamış ise Danışmanınız ile irtibata geçmelisiniz.
  • Ders kaydını başarı ile tamamlayan öğrenciler, Danışman Onayına Göndererek süreci tamamlanmış olurlar.

“2021/2022 Bahar Yarıyılında Öğrencilerimize Sağlık ve Başarılar Dileriz.”

KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü