Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Engin Cemal MENGÜÇ Kimdir?

Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Engin Cemal MENGÜÇ Kimdir? Doç. Dr. Engin Cemal MENGÜÇ, 2009 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans derecesini 2011 yılında, Doktora derecesini ise 2016 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ABD’dan aldı. 2010-2016 yılları arasında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak görev aldı. 2016 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Devreler ve Sistemler ABD’da Dr. Öğr. Üyesi olarak göreve başladı ve 2019 yılında Doçent unvanı aldı. 2019 yılında Imperial College London, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünün İletişim ve Sinyal İşleme Araştırma Grubunda doktora sonrası araştırmalarda bulundu. 2021 yılından itibaren Kayseri Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Devreler ve Sistemler ABD’da Doçent olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda Dekan Yardımcılığı ve Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Dr. Mengüç’ün akademik olarak 15’den fazla uluslararası atıf indekslerine (SCI/SCI-E) giren makalesi, 20’den fazla ulusal ve uluslararası konferans bildirisi, 1 adet uluslararası kitap bölümü ve 1 adet TÜBİTAK kapsamında proje yürütücülüğü mevcuttur. Başlıca çalışma alanları devreler ve sistemler teorisi, adaptif sinyal işleme ve büyük veri işlemedir. Dr. Mengüç 1987 yılında Kayseri’de doğmuştur, evli ve bir çocuk babasıdır.

15 Şubat 2022 Salı